top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

ASLI STOKES’TEN SEVENLERİNE KLİP MÜJDESİ

ASLI STOKES’TEN SEVENLERİNE KLİP MÜJDESİ

Adıyaman’ın Şirin İlçesi Gölbaşı’nda doğdu. Müzikle ilkokulda tanıştı. İlkokul ve ortaokulu burada okudu.

Küçük yaşlardan itibaren sanatla iç, içe olduğu halde ailesinin müziğe karşı olması onu yıldırmadı ve müziğe kırık bir bağlama ile başladı, eğitimini de bu alan da Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde tamamladı. Sahne çalışmaları için bir süre eğitimine ara verdi ve daha sonra İrlanda’ya yerleşti, Üniversite eğitimini de Suç Bilimi alanında tamamladı.


İrlanda Kültür bakanlığının desteğini de arkasına alan Stokes aynı zamanda İrlanda-Türkiye Kültür  Elçisi, Irlanda’da ki ilk Türk halk  Müzik Grubununda kurucusu. Aslı Stokes Muzaffer Akgün özel müzik ödülünün de sahibi, Avrupanın çeşitli yerlerinde ve Türkiye’de sayısız konserlere imza atmış olan Aslı Stokes 2019 yılında ‘‘Anladım’’ adındaki ilk sıngle çalışması ile müzik piyasasına giriş yaptı ve çok yakında ikinci klibi ile sevenlerinin karşısına geçmeye hazırlanıyor. Km yapım etiketi ile piyasaya çıkacak yeni şarkısının aranjör’lüğünü Ferdi Karameşe yaptı, aynı zamanda İlyas Tetik gibi usta müzisyenlerle bu eserde bir araya geldi.

Klip yönetmenliğini Cem Hamdi Kaya’nın yaptığı klip’te Aslı Stokes çocuk gelinleri anlatıyor bu çalışmada kendisine 12 yaşındakı kızı Monica Su çocuk gelin’i canlandırarak eşlik ediyor.

Hayatında çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de yer veren Stokes İrlandalı yapımcılarla da iki ülkenin yakınlığına yardım sağlayacak çeşitli çalışmalar yapmakta son olarak İrlanda ve Türkiye’nin ortak tarihlerini anlatan Türk gemileri adında ortaklaşa bir şarkı yapmış ve klip aşamasına gelmiştir. Şarkının aranjör’lüğünü Johnny cash’in orkestra şef’i Gerry Simpson yaparken yapımcılığını da araştırmacı gazeteci Des Grand yapmıştır, Des İngilizce sözlerin de yazarıdır.

 Her fırsatta’ta Türkiye’ye gelen stokes, Yaşamını İrlanda’nın Dublin Şehrinde devam ettirmektedir.

0 yorum
bottom of page