top of page
Yazarın fotoğrafıArif Antlı

AYIN KONUĞU EKİN UZUNLAR

Güncelleme tarihi: 14 May 2020

Hayranlarının tabiriyle “Sihirli Parmaklar” olarak anılan, son yıllarda Karadeniz müziğinde en iyi erkek sanatçı ödülüne üst üste layık görülen, kendine özgü tarzıyla, kemençesiyle ve Karadeniz ile aşk yaşayan yepyeni bir soluk Ekin Uzunlar !

21 ağustos 1991 yılında Trabzon Çaykara'lı bir ailenin çoçuğu olarak istanbul'da dünyaya gelen Ekin Uzunlar, baba tarafından aslen Arnavut kökenli olup annesi Trabzon Çaykaralı'dır. Küçük yaşlardan beri müzikle iç içe büyüyen Uzunlar, günümüz Karadeniz otantik müziğiyle batı müziğini sentezleyerek kendi tarzını ortaya koymuştur. Onu bugüne kadar bir çok sanatçı ile aynı sahnede gördük; Apolas Lermi, Resul Dindar gibi. Son yıllarda duyduğumuz hit olmuş bir çok Karadeniz şarkısının kemençesi ona ait.Bir çok film ve dizi müziğinde de onu görmek mümkün.

2017, 2018 ve 2019 yıllarının “En İyi Erkek Karadeniz Sanatçısı” ödüllerine layık görüldü. “Yılın En İyi Kemençe Virtüözü” ödülünü kazandı. Radyolarda en çok çalınan şarkıları sebebiyle “Yılın En İyi Şarkısı” dalında da “Hüznün Gemileri” ve “Son Bir Kez” şarkıları ile ödül aldı.

Yaptığı şarkılarla, dopdolu geçen konserleriyle, saygılı ve beyefendi kişiliği ile günden güne daha da büyük kitlelere ulaşan Ekin Uzunlar, adını Karadeniz Müziğine gönül veren bir sanatçı olarak uzun yıllar konuşturacak gibi görünüyor.

Ant Media ekibi olarak Trabzonda verdiği konserine katıldığımız Ekin Uzunlar ile, değerli okuyucularımız için keyifli bir söyleşi yaptık.


*Ekin bey merhabalar, nasılsınız? Bir yandan dakikalar sonra vereceğiniz konsere hazırlanıyorsunuz, bir yandan bizi ağırlıyorsunuz teşekkür ederiz. Çocuk yaşta kemençe çaldığınızı biliyoruz, ama biraz sizden dinleyebilir miyiz müzikle tanışma yıllarınızı?

-“Merhabalar kıymetli Ant Media ailesi. Sizi gördüm daha iyi oldum. Müziğe olan sevdam çocukluğumdan beri var. Karadeniz müziğinden türkülere kadar her tarz müziği dinleyerek büyüdüm. 8-9 yaşlarımdayken dayımın bana aldığı kemençe ile bu sevdam ciddi anlamda başladı diyebilirim. Akrabamız Ahmet ağabey vardı, o hep hobi olarak kemençe çalardı. Ondan esinlendim aslında. O yaşlarda bana hediye olarak ne istediğimi sorduklarında ben de kemençe istediğimi söyledim. Hediyem gelir gelmez de o yaşta kemençe çalmaya başladım.”


*Sesinizi ilk kim fark etti?

-“Sesimi ilk olarak annem fark etti. Ben sanatçıların arkasında kemençe çalardım, yani enstrümanisttim. Tabi küçüklüğümden beri de hep şarkı söylerdim kemençemi çalarken. Bir gün annem dedi ki, herkes şarkı söyleyip sosyal medyaya atıyor sen neden yapmıyorsun? Ben de istemediğimi söyledim. Annem ısrar edip bir tane yap söyle ve paylaş dedi kırmadım ben de. Ve bir baktım serüven sosyal medyaya şarkı attıktan sonra başlamış ☺”


*Ailede profesyonel anlamda müzikle ilgilenen var mı?

-“Benim ailemde herkes müzikle ilgileniyor. Annemin, teyzelerimin, dayılarımın yengelerimin sesi çok güzeldir. Bol bol şarkı söylüyorlar. Hep birlikte oturduğumuzda da türküler söylüyoruz.”


*Yeni projelerinizden bahsedelim mi? Neler yapıyorsunuz?

-“Biliyorsunuz sevgili Mustafa Ceceli ile çalışıyorum, buradan da kendisine çok sevgilerimi gönderiyorum. Aranjörlüğümü, prodüktörlüğümü üstlenen sevgili Mustafa ağabey çok yetenekli hepiniz de biliyorsunuz zaten, onunla beraber yaptığımız yeni bir eser daha var, çok yakında sevenlerimle buluşacak. Düetlerimiz olacak, onun dışında yurtiçi ve yurtdışı projelerimiz var ama sürpriz olsun. Çok yakında hepsini bir bir görecek ve duyacaksınız zaten.”


*Örnek aldığınız sanatçılar var mı?

-“Yunanistan’da Kemençe Virtüözü olan Matthaios Tsahouridis ile kendimi çok fazla geliştirdim. Yöremizin ustalarından ise Yusuf Cemal Keskin, Sürmene’den Bahattin Çamurali gibi bir çok ustamız bize yol oldular. Tabi onları örnek aldıktan sonra kendi tarzımı buldum ve geliştirdim. Şimdi ben de yeni nesle örnek olabiliyorsam ne mutlu bana.”


*Düet yapmak istediğiniz bir sanatçı var mı?

-“Tabi ki var. En büyük hayallerimden biri Sezen Aksu ile düet yapmak. Allah uzun ömürler versin, gerçekten sanatçı kelimesini kendisi için dolu dolu kullanabileceğimiz harika bir kadın. İnşallah bir gün hayalimi gerçekleştirip kendisi ile bir düet yapabilirim.”


*Hayatınızda dönüm noktası olarak adlandırdığınız bir olay oldu mu?

-“Evet , Beyaz Show’a çıkmak dönüm noktam oldu. Mustafa Ceceli ile birlikte Beyaz Show’da Diz Dize şarkısını düet yaptık. Normalde Mustafa ağabeye enstürmanist olarak çalmaya gitmiştim. Ama Mustafa ağabey, şarkıyı beraber söyleyeceğimizi söyleyince şok oldum. O piyano çaldı ben ona kemençe çaldım şarkıyı düet yaptık. İşte hayatımın dönüm noktası o andı. Her şey bir anda değişti. Mustafa Ceceli gibi bir isimle çalışıyorum şuan. Bütün şarkılarımı kliplerimi o yapıyor. Onunla birlikte çalışmak benim için gurur verici. Yeteneklerimizi birleştiriyoruz ve harika bir oluşum içindeyiz.”


*Sizce başarının sırrı nedir?

-“Önce inanmaktır. Benim 3 kelimem var, onlarla birlikte yol alıyorum. İnanacaksın, çalışacaksın ve dua edeceksin. Bir şeyi yapmadan önce mutlaka onu yapabileceğine inanmalısın. Benim en başarılı olabileceğim konu da sanat oldu. Allah müzikle ilgili bana bir yetenek vermiş çok şükür ve bunu kullanmam gerektiğine inandım. Çok şükür her şey çok yolunda gidiyor.”


*Son yıllarda Karadeniz müziği oldukça popüler, her sanatçı tarzı ne olursa olsun mutlaka Karadeniz türküsü okuyor. Bu konu ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

-“Bizim için çok güzel bir şey. Bir Karadenizliyiz. Müziğimizin bu kadar popüler olması, her tarz müzik okuyan sanatçının repertuarına mutlaka bir tane Karadeniz müziği koyması bize onur veriyor. Demek ki güzel şeyler başardık demek ki doğru yoldayız. Sanat camiasında olan ağabeylerime, ablalarıma, kardeşlerime bu konu ile ilgili bir Karadenizli olarak teşekkür ederim. Benim şarkılarıma da yer veriyorlar repertuarlarında. Mesela Serkan kaya, “Son Bir Kez” adlı şarkıyı yorumladı çok da güzel okudu, ağzına sağlık Serkan ağabeyin.”


*Sosyal medyada çok güçlüsünüz.

-“Hüznün Gemileri 3 ayda 40 milyon oldu. Çok mutluyum. Her yaptığımız projede, her şarkıda insanlar kendilerine bir hikaye yaratıyor. Aşk, özlem, samimiyet buluyor bu sayede şarkılar milyonlara ulaşıyor. Sahnelerim, konserlerim full doluyor şükürler olsun.”


*Bu güzel sohbet için çok teşekkür ederiz. Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz?

-“Asıl ben çok teşekkür ederim. Değerli dinleyenlerim için yeni bir sürpriz hazırlıyorum. Bu yeni projenin klibi de sürpriz olacak. Klip yönetmenim Emrah Özbilen’e de buradan sevgilerimi yolluyorum. Farklı bir tarzla herkesi şaşırtacağım, ama seveceklerine eminim.

Ant Media ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu yola çıktığım ilk günden beri yanımda olan herkese, tüm sevenlerime ve dinleyenlerime sonsuz sevgiler...”


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page