top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

BAHAR ATEŞ’TEN “VAY BE” !



Almanya’da yaşayan, besteleriyle ve yorumcu kimliği ile dikkatleri üzerine toplayan Bahar Ateş, son çalışması “Vay be” ile müzikseverlerle buluştu. Almanya’da Türk Müziğini yaşatan, sahne ve konserleriyle 7’den 77’ye herkesin sempatisini kazanan Ateş, Ant Media okurlarına özel soruları yanıtladı.

*Merhabalar.. Bahar Ateş kimdir? Kısaca tanıyabilir miyiz?

-“ Merhaba sevgili Ant Media ailesi… ☺ 1985 Dortmund Almanya doğumluyum. Kendimi tanıtırken mutlaka Koç burcu olduğumu söylerim. Burcumu o kadar çok severim ki, dövmem bile var ☺ Küçük yaştan beri müziğe aşığım. Profesyonel anlamda besteler yapıyorum. Burada sahne ve müzik çalışmalarım oluyor. Albüm aşamalarında sık sık bu mesleğin gözbebeği olan İstanbul’a gidip geliyorum. Ama pek bilinmeyen bir şeyi de eklemek isterim ki, Sosyal Pedagog olarak ilk okulda çalışıyorum.”

* Peki müziğe nasıl başladınız? Bir çok besteniz olduğunu biliyoruz ve tanıdığımız sevdiğimiz sanatçılar sizin şarkılarınızı seslendirdi. Bu şarkılar hangileri?

-“ Müzikle 4 yaşında tanıştım. O yaşta keman ve piyano öğrenmeye başladım. İlk defa sahneye 9 yaşında çıktım. İlk şarkımı 10 yaşındayken yazdım. Merak eden sevenlerim ilk şarkım olan “Kara Sevda” yı youtube’ dan dinleyebilirler. Bir çok şarkım var bestesi bana ait olan ve bahsettiğiniz gibi ünlü sanatçıların seslendirdi. En bilinen şarkılarım; “Yine Gider misin” ( kurban olurum ben senin boyuna posuna ), “Ne olur” , “Akış”, “Kopamıyorum Senden”, “Tam Bir Ay Oldu”, “Bugün”.

*Son çalışmanız aynı zamanda klip şarkınız olan “Vay be” nin hikayesini nedir?

-“Vay be” isimli şarkımın hikayesi çok karışık ve çok gerçek. Dinlediğiniz zaman sözlerinden bütün hikayeyi anlayacaksınız zaten. Eminim böyle hikayeler, böyle yaşanmışlıklar çok var. Gönül ister hiç yaşanmasın ama sonucunda da böyle güzel şarkılar çıkabiliyor ☺ Herkesin kendinden bir şeyler bulduğu, duyguların tavan olduğu bir şarkı diyebilirim.”

*Almanya’da bir Türk sanatçı olmak nasıl bir duygu? Zorlukları var mı?

-“ Almanya da tabi ki bu anlamda zorluklar yaşayabiliyorum. Türk müziği icra ediyorum. Bütün şarkılar Türkiye’de, İstanbul’da pişiyor. Bu da demek oluyor ki albüm süreçlerinde masraf en az iki kat artıyor. Sürekli gidip geliyorum. Müzikle ilgili tüm yenilikleri Türkiye’de yakalıyorum burada uyguluyorum. Ben yabancılaşmış olan soundları sevmiyorum. Almanya’da dinlenen müzik tarzı , Türk Müziğine çok uzak ve alt yapılar hep birbirine benziyor. Ben Türk müziğini seviyorum ve İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Berkay gibi sanatçıları dinliyorum. Onlar benim rol modellerim diyebilirim.”

*Yeni şarkınızın tanıtım sürecindesiniz, yolu açık olsun inşallah. Ant Media okurlarına neler söylemek istersiniz?

-“ Çok teşekkür ederim, sizler destek olduğunuz sürece her şey daha iyi olacak eminim. Ant Media dergisi ekibine bu güzel ve keyifli soruları için teşekkür ederim. Kendimi kısa ve net cümlelerle çok güzel ifade ettim diyebilirim. Tüm okurlara ve dinleyenlerime Almanya’dan kocaman selamlar ve sevgiler gönderiyorum. İyi ki varsınız.”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page