top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

BAŞARILI RADYOCU İBRAHİM ELDEN İLE ÇOK ÖZEL.

10 parmağında 10 marifet bulunan, başarılı ve ünlü Radyo Programcısı İbrahim Elden ile çok keyifli bir söyleşi yaptık. Dünden bugüne neler yaptığını, mikrofonla ne zaman tanıştığını ve merak ettiklerinizi sorduk.

*İbrahim bey merhaba nasılsınız? Biliyorsunuz ki, biz Ant Media ailesi olarak sizi sürekli dinleyenlerdeniz. ☺ Ama sizi yeni tanıyanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

-“Merhaba Ceylan hanım. Arif beyle sizi gördüm daha iyi oldum. Biliyorsunuz ki ben de Ant Media okuruyum. Her zaman da söylerim bir birlikte güçlüyüz.

Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse, küçük yaşlardan beri radyo programcılığı yapıyorum diyebilirim. 16 yaşında mikrofonla tanıştım. İlk radyo programcılığına 1998 yılında Rumeli Fm’de başladım. Sonra hayatıma Delta Fm girdi. Bu sırada 4 yıl boyunca at yarışları sundum. Türkiye Jokey Kulübü ile ortak radyo programları yaptım. 2006 yılında, Türkiye Jokey Kulübünden en iyi anlatım, en iyi röportaj ödülü aldım. Bu benim için inanılmaz kıymetlidir. Hemen ardından Kızılay’ın “Bir Damla Kan Bir Can” kampanyasında görev aldım. 16 ilçeyi tır ile gezdik. Bu görevimin sonunda da Kızılay’dan ödül aldım. Radyo programlarım devam ederken sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeye başladım. O dönem yapılan “Çevreyi Temiz Tutalım” kampanyasında yine gönüllüydüm. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da beni ödüle layık gördüler. Yıllar sonra hepsine ayrı ayrı sizin vesilenizle teşekkür ederim. Radyo ile beraber hep güzel şeyler yapmaya, faydalı işlerde bulunmaya çalıştım. O günlerden bugüne hala yıllardır beni dinleyen kıymetli sevenlerim var. En büyük zenginliğim de bu. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde 20. Yılımı kutlayacağım. ☺ ”

*Ne mutlu size. Peki şu sıralar neler yapıyorsunuz?

-“İstanbul’da çeşitli radyolarda çalıştım. Fakat şuan İstanbul da bir radyoda yayın yapmıyorum. Kıbrıs’ta bulunan Radyo Rota, Ada Fm ve Ada Tv’ nin yöneticiliğini yapıyorum. Aynı zamanda bu radyolarımızda da programlarımı yapıyorum. Diğer yandan İzmir’de Radyo 45’likte program yapıyorum.

Radyonun dışında yıllardır seslendirme yapıyorum. Çeşitli kanallarda çok izlenen normal ve 3 boyutlu çizgi filmlerin karakterlerini seslendiriyorum. Reklam seslendirmeleri yapıyorum. Türkiye’nin marka olmuş firmalarının projelerine sesimle hayat veriyorum. Ayrıca İstanbul’da çok güçlü bir grup olan, en ünlü gece mekanlarının sahibi olan BVS grubun sanatçı etkinliklerini organize ediyorum..”

*10 parmağınızda 10 marifet yani ☺ Kıbrıs!ta radyo dinleme oranı Türkiye’ye kıyasla nasıl?

-“Kıbrıs’ta hayat sabah 07.00’ de başlıyor ve 15.30’ da gün bitiyor diyebilirim. Radyo dinlenme oranı gerçekten iyi. Herkes özellikle arabasında mutlaka radyo dinliyor. Öğrenci kitlesi çok fazla. Oradaki radyo programlarımda Gülben Ergen, İrem Derici gibi ünlü isimleri konuk olarak ağırladım ve devam ediyorum. Dinleyenlerin ilgisi çok güzel ve beni çok mutlu ediyor. Kıbrıs’ta da radyolar burada olduğu gibi çok önemli. Geçtiğimiz günlerde bir otelde organizasyon düzenleyerek radyocuları bir araya topladım. Kıbrıs’ta ilk defa bir lansman düzenlenmiş oldu. Çok ilgi gördü. Bunun öncüsü Gökçe Kırgız oldu. Artık her gelen sanatçı için bir lansman düzenleyerek bütün Kıbrıs radyo programcılarını bir gece de toplayacağım.

Kıbrıs’ta her ırktan her dinden her mezhepten insan var. Radyo aracılığı ile ortak bir noktada buluşuyoruz, buluşturuyoruz.”

*Kıbrıs – İstanbul arasında bir köprü olmuşsunuz diyebiliriz sanırım.

-“ Evet. Ben 10 yıldır Kıbrıs’a gidip geliyorum aslında. Şu an Türkiye’de bulunan çok önemli iş adamları Kıbrıs’a yatırım yapıyorlar. Ben de onlar adına köprü oluşturuyorum. Kıbrıs radyolarından satın alan iş adamlarımız var. Sürpriz olsun ☺ Hafta içi İstanbul da bulunan stüdyolarımızda çalışıyorum, Beylikdüzü ve Bakırköy’de. Hafta sonları ise Kıbrıs’tayım. Sizi de bekliyoruz mutlaka.”

*Bir dönem Tv programı da sundunuz ☺

-“ Evet ☺ Gayet iyi bilirsiniz o dönemi. Birlikte çalışıyorduk. Tv gerçekten çok başka. İnsan giyiminden ruh haline, yüzünün nasıl göründüğüne kadar dikkat etmek zorunda. Ama Radyo öyle değil. Bir odada ne giydiğiniz nasıl olduğunuz önemli olmadan dinleyici ile birebir iletişimdesiniz. Benim için radyo çok daha keyifli.”

*İbrahim Elden’in hayali nedir?

-“En büyük hayalim kendi Tv Kanalımı ve Radyomu kurmak. Ekibimi kurarak kendi kanalımın ve radyomun başında olmak istiyorum. Geleceğin medya patronu olmak için çalışıyorum diyebilirim ☺”

*Bu azim ve çalışkanlıkla hayalinizin gerçek olacağına inanıyoruz. Peki özel olmazsa, hayalleriniz arasında evlilik var mı?

-“ Tabi ki var. Evlenmeyi ve baba olmayı çok istiyorum. İnşallah çocuklarım da büyüdüklerinde benim gibi iletişim sektöründe çalışırlar. Hatta onlarla beraber çalışmayı çok isterim.”

*Bütün hayallerinizin gerçekleşmesini dileriz. Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Son olarak Ant Media ailesine, okurlarına neler söylemek istersiniz?

-“Ben teşekkür ederim çok keyifliydi gerçekten. Ant Media dergisinin ilk çıktığı günü biliyorum. Değerli dostum Arif Antlı tırnaklarıyla kazıyarak dergiyi bugünlere getirdi dersem yanlış olmaz inanın. O günden bugüne hep birlikteyiz. Biz radyoculara da çok desteği vardır, aile gibiyiz. Birbirimiz için en iyiyi diler uğraşırız hep.

Şuan Türkiye’de ve Avrupa’da çok okunan bir dergi ama eminim ki Dünya’da da Ant Media’yı okumayan kalmayacak. Başta Ceylan hanım olmak üzere emeği geçen tüm ekibe, Ant Media ailesine başarılar diliyorum. Ant Media okurlarına, dinleyenlerime ise sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Dergiyi okumaya, beni dinlemeye devam etsinler. Biz beraber güçlüyüz.”


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page