top of page
Yazarın fotoğrafıArif Antlı

“BERNA İLE İZ BIRAKANLAR”



Son yıllarda yaptığı radyo programlarıyla dikkatleri üzerine çeken pırıl pırıl bir ses Berna Uytun…

Ant Media okurlarının yakından bildiği gibi, Ant Media ailesi olarak radyocu dostlarımızın yeri bizim için başkadır.

Sizler için çok sevdiğim dostum, kardeşim Berna Uytun ile kısa bir söyleşi yaptım.

*Merhaba Bernacığım nasılsın? Seni daha önce dinlememiş olanlar olabilir, tanımayanlar için, Berna Uytun’u kısaca tanıyabilir miyiz?

-“Merhabalar. Çok teşekkürler ablacığım sizle röportaj yaptığım için çok keyifliyim. Kısaca kendimi anlatmam gerekirse, 1991 İzmit doğumluyum. Okul hayatımı İzmit'te tamamladım. Radyocuyum, sunucuyum, gezginim. Hayatımda vazgeçmeyeceğim şeylerin en başında okumak gelir. Hatta size bir sır vermek istiyorum, dergi manyağıyım:) Evimde dergilerden koleksiyonum var edebiyat / tarih / karikatür / aktüel üzerine. Ve şimdi yine o en özel dergilerden birinde röportaj veriyorum büyük mutluluk :)”

*O mutluluk iki taraflı diyebiliriz ☺ Peki radyo ile nasıl tanıştın?

-“Radyoculuğa 18 yaşımda başladım, bizim zamanımızda teknoloji bu kadar ileride değildi tek sığındığımız liman radyolardı ve yine gece gündüz hayranlıkla dinlediğim ve şu anda hala yayınlarıma devam ettiğim Radyo Çağdaş'ta (o zamanlar) yayın yapan Deniz Özlem Elmas üstadımla kesişene kadar.”

*Mikrofona olan aşkını nasıl anlatırsın?

-“Mikrofon aşkını nasıl anlatsam ki… Bol bol okuyorum, sürekli dinliyorum,

Her gün erkenden kalkıp radyoya koşuyorum, tekniğinin en ince ayrıntısını biliyorum. Çıkacak herhangi bir sorunu radyo ve mikrofon aşkı ile tek başına halletmeye çalışıyorum.Radyoma, mikrofonuma bir şeyler katmak, kendimi geliştirmek adına seminerlere katılıyorum. Bu aşkı daha nasıl anlatabilirim ki bilmiyorum…”

*Örnek aldığın radyocu büyüklerin var mı?

-“Elbette. Örnek aldığım çok kişi var, öncelikle üslubuyla kültürüne kattıklarıyla büyük hayranlık duyduğum İlknur Kaplan, akıcı konuşmasıyla Akif Özcan, içtenlikle yayın yapan Dilek Ağacı, diksiyonuyla Barbi Kiz Beyza Koç, güler yüzüyle Funda Salman

Samimiyetiyle Barış Yılmaz. 

Ego, kibir, üstünlük benim tabiatımda yok. Ben herkesi dinler ve en özel yanlarını kendime örnek alırım.”

*Türkü sevdalısı bir radyocusun. Konuk olarak ağırlamayı hayal ettiğin bir sanatçı var mı?

-“Olmaz mııı :) En başta Özlem Özdil,Erdal Erzincan, Musa Eroğlu, Güler Duman, Arif Sağ, Tolga Sağ üstadlar saymakla bitmez ki :) Şuna inanıyorum ki, İstanbul’da yayın yapsaydım hayal ettiklerim yayınımdaydı :)”

*Hayal ettiğin,sevdiğin tüm sanatçıları bir gün konuğun olarak ağırlayacağına eminim. Bizler de seni dinliyor olacağız. Başarıların daim olsun dilerim. Son olarak dinleyenlerine ve Ant Media okurlarına neler söylemek istersin?

-“Çok keyifli bir röportaj oldu, önce sana ve sonra tüm ekibinize çok teşekkür ederim ablacığım. Yıllardır kalitenizi, yaptığınız işleri keyifle takip ediyorum. Arif bey'e çok teşekkür ederim.

Ceylan Kartalsuna ismini görünce, çalışmaya programlanmış, hiç uyumayan, her şeye yetişen biri olarak görüyorum :) Çalışmak ruhunuzda olduğu için asla unutulmayıp her gün bu güzel aileyi büyüteceğinize eminim. Başarılarınız daim olsun, çok keyifli bir kaç soruda kendimi anlatmaya çalıştım daha fazlası için kulağınız Radyo Çağdaş’ta “Berna ile iz bırakanlar” programında olsun :) Hoşçakalın.”

Programının adı gibi önce benim, sonra ekibimizin ve tüm dinleyenlerinin gönlünde büyük bir izin var…Yolun bahtın açık olsun..Kulağımız hep sende… ☺

haber ceylan kartalsuna

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page