top of page
Yazarın fotoğrafıArif Antlı

BİR "BAŞARI HİKAYESİ" ELİF ERGÜN

Güncelleme tarihi: 3 Haz 2021

İstanbul doğumlu olan Elif Ergün, küçük yaşta Ailesiyle birlikte Almanya ́ya gitmiş, meslek ve yüksek eğitimini Hamburg ́da tamamlamıştır.



1996 Yılında Hamburg’da, bir Alman Radyo kanalında ilk “Türk Radyo Programı" yayın izini alarak Türkçe radyo programını başlatmıştır,

2006 yılında Yönetmen Telat Yurtsever´in desteği ile Almanya’nın Lübeck Kentinde, kültür ve sanat ağırlıklı bir program olarak “Radyo Metropool”u kurdu.

Daha sonra bu programı, 2008 yılında Hamburg FSK Stüdyoları´na taşıdı.

Oluşturduğu ekibinde artık o günden bugüne dek Gülenay Ören ve Emine Sonugür ve daha sonra Hülya yörük ve Tuğçe Beyazıt’ta yerlerini aldılar ve program yalnız kadınlardan oluşan bir ekibe dönerek, bu olguyu ilke edindi!

Elif Ergün ekibiyle birlikte değişik sanat dallarını müzik ve tanınan Sanatçılar’la buluşturarak, bir kültür köprüsü oluşturuyor.



Radyo Metropol´un kurucusu Elif Ergün radyoculuğunun yanı sıra, bir çok konser ve etkinlikler organize edip, sunuculuğunu yapıyor.

Hamburg´un en köklü senkron ajans ekibine kayıtlı olan Elif Ergün, TV ve reklam filmleri için ayrıca seslendirme yapıyor.



Ailesinden gelen müzik geleneği (amcası Mersin Üniversitesi, Güzel Sanatlar Bölümü müzik Hocası, babası 500´den fazla bestesi olan, mahalli saz üstadı)

doğrultusunda Elif Ergün´de solist olarak sahne alıyor. Hamburg´un sınırlarını aşarak, sevilen bir ses sanatçısı ve radyo yapımcısı olan Elif Ergün, her yıl

Hamburg Türk Sanat Musikisi Korosu´nun (TRT´den gelen konuk sanatçılarınında yer aldığı) yıllık konserlerini de sunuyor.




0 yorum

Comments


bottom of page