top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

DİZİ MÜZİKLERİYLE TANIYORDUK ŞİMDİYSE TEFERRUAT’LA BİZLERLE




Sözü ve müziği CEM ajans’ın ünlü yorumcusu Nilay Öncüloğlu’ na, aranjesi Selim Gülgören ‘e ait olan “Teferruat” Seyhan Müzik ve By Sg record müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Milyonlarca müzikseveri bir araya getirecek bu muhteşem “teklinin” klibi Safa Gülsoy ve Oktay Bingöl yönetmenliğinde, Beykoz kundura platolarında yaklaşık 23 saat süren bir çalışmayla tamamlandı. Birçok ünlü ismin vokalliğini yapan ve konservatuar eğitimi alan Nilay Öncüloğlu, aynı zamanda birçok diziye yapmış olduğu şarkılarla da gönüllerde taht kurdu.

Ant Media ekibi olarak bizde Nilay Öncüloğlu ile siz değerli okuyucularımız için bir söyleşi gerçekleştirildik.

1.Nilay Öncüloğlu kimdir?

Öncelikle böyle bir fırsat verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Nilay Öncüloğlu’nun kim olduğuna gelince; 5 yaşında oyuncak bir piyanoda duyduğu tüm reklam müziklerini çalmaya başlayarak ailesi tarafından keşfedilmiş ve sonrasında tüm hayatını müziğe adamış biriyim. İlkokuldan sonra İTÜ Devlet Konservatuarında müzik eğitimi aldım. Kanun çalıyorum. 17 yaşından itibaren birçok ünlü sanatçıya albüm ve sahnelerinde backvocal yaptım. İlk solo çalışmam sözleri Günay Çoban’a, müziği Cahit Berkay’a ait, başrollerini Kerem Alışık ve Aydan Şener’in paylaştığı 2000 yılında yayınlanan “Hicran” dizisinin jenerik müziği. Sonrasında yine müziği Cahit Berkay’ a ait “Şeytanın Gözyaşları” isimli dizinin jenerik müziği.Ve tüm bunları yaparken bu süreçte kendimde keşfettiğim söz ve müzik yazarlığı ile müzikte başka bir boyuta geçmiş oldum. Son olarak “Paramparça” dizisinde söz ve müziği Gökhan Tepe’ye ait “Annem”, söz ve müziği bana ait “Veda”, sözleri bana, müziği Ayşe Önder’e ait “Sırça Köşk” ve söz ve müziği Hüseyin Boncuk’a ait, İrem Derici’den dinlediğimiz “Kalbimin Tek Sahibine” şarkılarını seslendirdim. Sevgili arkadaşım Ensar Cantürk’ün çıkış şarkısı “Oldu Canım” şarkısının sözü ve müziği bana ait. İlk single çalışmam olan, söz ve müziği bana ait “Teferruat” şarkım ile tüm müzik sevenlerin karşısındayım ve çok heyecanlıyım.

2.Single çalışmanızın sunumuna kadar olan hazırlık aşamasından bahseder misiniz?

Aslında bu konuda gerçekten çok şanslıydım. A’dan Z’ye harika bir ekiple çalıştım. Şarkımın düzenlemesi hepimizin “Cennet” şarkısı ile sevdiğimiz sevgili Selim Gülgören’e ait. İnanılmaz donanımlı ve harika bir müzik adamı. Klibimiz Beykoz kundura fabrikasında, Safa Gülsoy ve Oktay Bingöl yönetmenliğinde yaklaşık 23 saat sürdü. Gerçekten bu işe herkes ben gibi yüreğini koydu ve ortaya bizim çok içimize sinen bir iş çıktı. Tabi son söz ve takdir her zaman dinleyicinin.

3.Teferruat eserinin bir hikayesi var mı?

Var elbette. Hem de benim unutulmayacak ve anlamlı bir hikâye. Boşanmakta olan bir arkadaşım tüm yaşadıklarını, kırgınlıklarını, kızgınlıklarını kısacası o süreçte başına gelen her şeyi bana anlattı. Evime geldim balkona çıktım sabah saat 05:00 ve Teferruat ortaya çıktı.

4.Size evet bu eser beni anlatıyor dediğiniz bir eseriniz var mı?

Evet var. Bunun da benim hayatımla ilgili biraz yürek burkan bir hikayesi var. Paramparça dizisinde Nurgül Yeşilçay’ın ölüm sahnesi için benden ölen birinin ağzından bir şarkı istediler. Haliyle epey zorlandım ve denedikçe bir şey çıkmıyor ne yapacağım ben derken babamı kaybettim. Bu şarkıyı yani “Veda” isimli şarkımı yazdıran da babam oldu. Aslında o şarkıda bir baba kız hikayesi var yani bizim hikayemiz.

5.Cem ajansla çalışmak sizin için ne ifade ediyor?

Cem Ajans zaten çok başarılı ve çok iyi işlere imza atmış bir şirket. Sahibi sevgili Cem Gülaç benim hem çok iyi bir dostum hem vizyon sahibi işini dört dörtlük yapan kaliteli bir insan, hem de benim menajerliğimi üstlenmiş sektörün en iyilerinden. Dolayısıyla onunla çalışmak güven verici çünkü, emin ellerde olmanın verdiği huzur var.

6.Son olarak okuyucularımıza sanat hayatının içinde genç ve yetenekli bir hanımefendi olarak mesajınız ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Öncelikle müzikle ilgilenen genç arkadaşlara tavsiyem idealleri eğer bu meslekte kaliteli işlere imza atıp kariyer yapmak ise asla pes etmemeleri, şartlar ne olursa olsun üstüne gitmeleri ve mutlaka eğitim almaları. Fark edilir ve özgün eserlerle müziği daha iyi yerlere taşıyacak insanlara aslında sadece müzik değil buna her alanda ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Sizlere de kendimi anlatma imkânı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum...

ÖZLEM SAHRA AKPINAR

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page