top of page
Yazarın fotoğrafıArif Antlı

GÜLŞAH ŞAHLAN İLE MODAYA DAİR…



Son zamanlarda yaptığı styling çalışmaları, katıldığı TV programları ve Nişantaşı’nda işlettiği butiği ile adından söz ettiren başarılı modacı Gülşah Şahlan’ı butiğinde ziyaret ettik ve Ant Media okurları için son trendler hakkında konuştuk.

* Merhaba, Gülşah Şahlan kimdir biraz tanıyabilir miyiz? -“İstanbul’da doğdum.35 yaşındayım, TRT 1 kanalında kostümle başladım bu mesleğe, sonrasında İstanbul Moda Akademisinde styling eğitimi ve moda yönetimi eğitimi aldım. Fiba Holdingde ve Boyner Holdingde profesyonel olarak görsel sunum yöneticiliği yaptım.”

*Stil danışmanı olmaya nasıl karar verdiniz? -“Çocukluğumdan beri birilerini hep giydirirdim.Kombinler yapardım,ailem çevrem hep bana sorardı bir yere giderken ne giymeli nasıl giyinmeli diye. Okulun sosyal etkinliklerinde de kostümlere destek olurdum. Bütün bunlar benim yeteneğimi ortaya çıkardı. Profesyonel iş hayatına girene dek amatör olarak hep birilerini giydirdim. Sonra da artık bu işin artık mesleğim olmasına karar verdim. Her şey bu yönde çok keyifli ilerledi.”

*Sonrasında butiğinizi açma kararı mı verdiniz? O süreç nasıl gelişti?-“Butiğimi açma kararım açıkçası alışveriş hastalığımdan çıktı, ve zaten hali hazırda styling yaptığım için sürekli müşterilerimle birlikte alışveriş yapıyordum. Sonrasında hayatın getirdiği bazı gelişmeler sebebiyle Gökçeada’ya taşındım, orada 3 yıllık bir butik hikayem oldu. İstanbul’a dönünce vakit kaybetmeden Nişantaşı semtinde bir butik açma kararı aldım. 2 yıldır her gün yeniliklerle müşterilerime hizmet vermeye devam ediyorum.

*İlkbahar / Yaz koleksiyonunda sokak stilinde neler göreceğiz? -“Öncelikle renkleri ele alacak olursak her zamanki gibi canlı renkler trend. Bunun yanı sıra yaz koleksiyonu olmasına rağmen, kış renkleri de bizimle olacak. Mesela sert kahverengiler, lacivertler gibi. Bunun yanında çok yönlü renklerden biri olan ten rengini de tüm sezon kendinizi emanet ederek kullanabilirsiniz.

*Peki, gelelim trendlere? -“Siyah blazer bu sezonun çok kullanılan trendlerinden biri olacak . 80’lerin iddialı trendi “dik omuzlar”ı 2019’da da bol bol göreceğiz. Çiçek desenleri ve puantiyeler zaten her yıl hayatımızda oluyor. Bu arada son olarak baskılar da bu sezonun en büyük trendlerinden olacak. Çiçek, sanat desenleri, hayvan figürleri tasarımları da bu sezon fazlasıyla sokaklarda göreceğiz.”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page