top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

Karadeniz müziğinin parlayan yıldızı.. Nazlı İlişik!

Güzel sanatçı Nazlı İlişik “Çöl” adlı şarkısıyla müzik severlerle buluştu ve kısa sürede zarif duruşu ve güzel sesiyle dikkatleri üzerine çekti. Kendisini daha yakından tanımak istedik ve Ant Media okurlarının en merak ettiği soruları sorduk..

Merhabalar Nazlı Hanım, öncelikle bu başarılı çıkışınız için tebrik ediyoruz. Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Müzik hayatınız nasıl başladı?

“Merhaba, çok teşekkür ederim çok naziksiniz. 1987 doğumluyum. Ordu- Fatsalıyım. Karadeniz’in pek bilinmeyen bir kesiminden geliyorum. Tabi Ordu’ya ait birçok sanatçımız var ama bende oranın kadın sanatçılarından biriyim. Yaklaşık olarak 5 yıllık bir müzik geçmişim olmasına rağmen tanınmamdaki en büyük etken Zeki Uçkan’ dır. Ağabeyim gibidir, çok uzun zamandır tanışıyoruz. Bana hep destek oldu. Son olarak da bestesi ile beni sizlerle buluşturdu. Zaten onun bestelerini herkes çok beğenir. Bana da uğur getirdi. Ben konservatuar mezunu değilim ama küçük yaştan beri müziğe sevdalıyım. Selim Bölükbaşı müzik kariyerimde çok önemli bir isimdir. Ondan ders almaya başladım. Herkes bilir ki kendisi Karadeniz müziğinde usta isimlerden biridir.”

Profesyonel olarak çalışmaya nasıl karar verdiniz? Bize “Çöl”den bahseder misiniz?

“İlk adımım az önce söz ettiğim gibi Zeki ağabey ile oldu. Bu iş uzaktan iyi görünse de arka tarafı çok zor. Bunu 4-5 sene önce eğitim alırken ve ilk şarkımı çıkartma aşamalarında yaşadım. Ama işin içine girdikçe sevdam büyüdü böylelikle zorlukları aştım. Çok çalıştım çabaladım ve yaklaşık 7-8 ay çalışma sürecinden sonra “Çöl”ü kısa bir süre önce müzikseverler ile buluşturduk. Sevgili Aycan Yeter ile emekle, titizlikle çalıştık. Zeki Uçkan da söz- bestesi bir yana fikirleriyle de her anımda yanımdaydı. Emeği geçenlere buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

Neden bir Karadeniz müziği ile çıkış yapmak istediniz?

“Benim ruhum Karadeniz. O yüzden Karadeniz ile çıkış yapmak istedim. Eğer sesinizi ortaya koyacaksanız birçok müzik türünü de söylemek, göstermek zorundasınız tabii. Karadeniz müziği herkesin gönlünde farklı bir yer edinir. O yüzden tarzı ne olursa olsun her sanatçı mutlaka en az bir tane Karadeniz türküsü okumak ister ve böyle bir çalışma yapar. Ben de bir Karadenizli olarak elbette ilk çıkışımı Karadeniz müziği ile yapmalıydım. Bence bir sanatçı yelpazeyi geniş tutup sesini her anlamda gösterebilmeli ve yansıtabilmeli.”

Karadenizli kadın sanatçılardan rol modeliniz kimdir?

“İdolüm kesinlikle Hülya Polat. Benim için Hülya Ablanın yeri çok başkadır, çok değerlidir.”

Sizce başarılı olmanın sırları nelerdir?

“Başarılı olmak için öncelikle kararlı olmak lazım. Elbette ki yorulduğumuz, yorulacağımız noktalar çok var. Ama asıl önemli olan şey; bir işi ne kadar çok sevdiğin ve ne kadar çok istediğindir işte o zaman hiçbir şey zor gelmiyor. İstemeli ve azimle çalışmalıyız. Müzikte başarının sonu yok, yani bir zirve yok bence. Allah herkese uzun ömür versin ama bu hayatın bitişi ölüm. Öldüğün ana kadar bırakabildiklerin. Öldükten sonra bile birçok şey katabilirsin.”

Bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ederiz, Ant Media okurlarına neler iletmek istersiniz?

“Çok keyifli bir sohbet oldu çok teşekkür ederim. Buradan tüm Ant Media ailesine ve müzikseverlere şunu söylemek isterim, ben sadece sesimdeki duyguya kulak vermelerini istiyorum. Yüreklerine dokunmak istiyorum. İnşallah ben şarkılarımı söylerken o duyguyu benden alabilir, yüreğimi ve sesimi hissedebilirler. Herkesi sevgiyle kucaklıyorum. Tekrar teşekkür ediyorum…”



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page