top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

Seren Uzun ile Karadeniz Müziğinde bir ilk; “Pulim”


Ünlü şarkıcılara yaptığı farklı aranjelerle dikkatleri üzerine çeken Serdar Ayyıldız; yepyeni keşfi, genç neslin yetenekli ismi Seren Uzun ile gerçekleştirdiği "Pulim" isimli Karadeniz şarkısının Deep House tarzında düzenlemesini Arpej Yapım etiketi ile dinleyiciyle buluşturdu. "Pulim" Karadeniz müziğinin kodlarının ve kemençenin kullanıldığı ilk Türkçe Deep House şarkı olma özelliği taşıyor. Farklı sound'u ile kısa sürede dinleyicinin aklında yer eden şarkının klip yönetmeni Gökhan Özdemir, stil danışmanlığı ise Günaydın Sinem Çelik imzası taşıyor. 

Güzel sesi ve duruşuyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken Seren Uzun ile biraz sohbet ettik.

*Merhaba, öncelikle sizi tanımak isteriz Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

-“Merhabalar.. 1992 Trabzon doğumluyum. Küçük yaştan beri müziğe ilgim vardı. Liseyi Trabzon’da okuduktan sonra Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümünü tamamladım. Formasyon eğitimi alarak ilk öğretmenliğe 2015 yılında Ankara’da başladım. Daha sonra özel sebeplerden dolayı İstanbul’a taşınarak öğretmenliğe devam ettim. 2017 yılında Spikerlik ve Sunuculuk eğitimi aldım.”  *Müziğe ne zaman başladınız? Müzik hayatınızda neler oldu?

-“Müziğe olan ilgimi anaokulunda farkettim. O yaşlarda mesleğimi seçmiştim. Hani bilirsiniz ya küçük yaştan itibaren birçok mesleğe sempatimiz olur, değişkenlik gösterir. Ama ben bu yaşıma kadar hep müzik dedim. Lise yıllarımda TRT Gençlik Korolarında çalıştım. Kendi çapımda müzik adına bir şeyler yapmaya çalıştım. Ufak tefek sahnelerim oldu. Birçok sanatçıya back vokallik yaptım.”  *Neden Pulim? Şarkıyı seçerken zorlandınız mı?

-“Serdar ile ortak bir arkadaşımız sayesinde tanıştık. Sonrasında beraber bir proje yapmaya karar verdik. Türkiye’de hatta dünyada yapılmamış bir tarz olmasını istedik. Serdar’ın kafasında Karadeniz kodlarını içeren bir deep house yapma fikri vardı. Ben ona birçok fikir sundum. Pulim’i Niyazi Koyuncu’dan severek çokça dinlemişimdir. Pulim’i sundum. Serdar duyar duymaz çok etkilendi ve yanımda bir gecede bitirdi aranjeyi :) Neden olmasın dedik ve Pulim’i bambaşka bir formata çevirdik. Şarkı biter bitmez bu işin çok büyüyeceğini anladık. Çünkü bu formatta yapılan ilk Karadeniz şarkısıydı.”  *En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?”

-“Aslında en büyük hayalimi Pulim ile gerçekleştirdim. Bundan sonraki hedefim daha geniş bir kitleye hitap etmek, sesimi herkese duyurmak... Daha söylemek istediğim çok şarkı, mutlu etmek istediğim çok insan var. Müziğin sonu yok, daha çok üretmek, çalışmak lazım. Yeni projeler yaparak, sevenlerimle yeni şarkılarda buluşmak istiyorum.

*İnternet ve özellikle sosyal medya ile aranız nasıl? 

-“Sosyal medyayla aramın çok iyi olduğu pek söylenemez. Günümüzde hemen hemen tüm işlerimizi internet ve sosyal medya üzerinden yürütüyoruz. Ben de mümkün mertebe uyum sağlamaya çalışıyorum.” *Klibin dijital ortamda yayınlanması itibariyle tıklanma rekoruna doğru gitmesi hakkında düşünceniz, hisleriniz nasıl?

-“Dünyalar benim oluyor:) Serdar ile yollarımızın kesişmesi benim için büyük bir şans. Çok güzel bir yola çıktık, sevenlerimizle birlikte kocaman bir aile olduk. Pulim, Akyazı Şenol Güneş Stadyumunda yankılandı ve fanatik bir Trabzonsporlu olarak gururlandım ve çok duygulandım. Pulim başta Karadenizli hemşerilerime ve tüm dünyaya hediyemiz olsun.  Bu güzel sohbet için ve beni sizlerle buluşturan Ant Media İmtiyaz sahibi Arif Antlı önderliğinde tüm ekibe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Pulim size emanet.”


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page