top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

SERKAN VE BUĞRAHAN’ DAN “ELLER YERİNE” HEYECANI…


İstanbul’da sokakta, vapurda şarkı söyleyerek sıra dışı performanslarıyla kısa sürede büyük hayran kitlesine ulaşan Serkan ve Buğrahan, memleketlerine ve müziğe sevdalı iki başarılı yürek…

Karadeniz müziğine eşsiz bir soluk getiren genç yetenekler, güçlü ve samimi yorumları ile iyi bir çıkış yakaladıkları YouTube’daki başarılarını günden güne yeni çalışmaları ile taçlandırıyorlar. Karadeniz sanatçılarının da yürekten desteklediği, halkın bağrına bastığı iki genç, saygılı ve efendi kişilikleriyle de gönüllerde taht kurdu.

Küçük yaşlarda kemençe çalarak müzik yapmaya başlayan Serkan Aydın ve gitarıyla herkesi kendine hayran bırakan Buğrahan Denizoğlu’na Ant Media okurları için birkaç soru sorduk…

*Serkan ve Buğrahan’ı tanıyabilir miyiz ?

-“Serkan ve Buğrahan; Karadeniz müziğine gönül vermiş iki arkadaş, kardeş, dost... İlk önce sosyal medya üzerinde ilgi görmüş, sonrasında Tv, gazete ve dergi gibi mecralarda yerlerini almış ayrılmaz ikili.”

*Birlikte müzik yapmaya ne zaman ve nerde başladınız? Hangi tür bir müzik yapıyorsunuz ?

-“Birlikte müzik yapmaya samimiyetin doğduğu yer olarak tarif ettiğimiz yerde, sokakta başladık. Süregelen dönemde ise edindiğimiz tecrübelerimizi birleştirerek sahnelere başladık... Müzikte kendi yöremizi, Karadeniz’i temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz.”

*Bildiğim kadarıyla Kadıköy'de amatör olarak müzik yaparken bir anda -özellikle sosyal medyada- popüler oldunuz, o serüveni kısaca anlatır mısınız?

-“Şöyle ki, popülerlik geçici bir durum ve biz buna hiç bir zaman konu olmak istemiyoruz. Sokak müziği bizim için önemli bir sahaydı, haberimiz olmadan yayılan görüntülerle insanların karşısına çıktık. Bizim için avantaj belki de buydu, doğaldık, olduğumuz gibiydik ve hala öyle olduğumuza inanıyoruz.”

*Peki biraz bugüne gelelim, yeni single çalışmanızdan bahsedelim. Tepkiler nasıl? Kimlerle çalıştınız?

-“Serkan : Bugünlerde, senelerdir emek verdiğimiz, yüreğimizi koyduğumuz, “İki İnsan Tek Yürek” albümümüzden sonra aynı özveriyle hazırladığımız “Eller Yerine” single çalışmamızın tanıtımıyla meşgulüz. Güzel tepkilerle karşılaşıyoruz, her geçen çalışmada biraz daha fazla yol katettiğimizi dinleyenlerimizden duymak, farklı kitlelerle tanışmak bizi mutlu ediyor.”

-“Buğra : Projede birbirinden yetenekli müzisyen ağabeylerimiz ile çalıştık. İstanbul Strings, Serhan Yasdıman, Kemal Büyük, Bülent Ay ve aranjede Onur Özyer. Eserin sözlerini, son dönemde insanların dillerine pelesenk olan birçok Karadeniz eserinde imzası olan Tuncay Taşkın yazdı. Müziği ise naçizane, şahsıma aittir.”

*Dinleyicilerinize bizim aracılığımız ile bir mesaj vermek isteseydiniz bu ne olurdu?

-“Sevenlerimizle şarkılar söylemek bizi sevindiriyor. Biz iki arkadaş, bütün uğraşımız tüm yürekleri birleştirmek. Bizden ayrılmayın...Ant Media okurlarına ve dinleyenlerimize sevgiler, saygılar…”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page