top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

SEVDA DENİZ KARALİ’NİN İLK TEKLİSİ ‘NARA’ 28 OCAK CUMA TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYINDA

Kendi youtube kanalında kalbine dokunan şarkıları ukulelesi ile söyleyip paylaşan Sevda Deniz Karali, Pasaj&Garaj Müzik etiketli kariyerinin ilk single’ı Nara’yı 28 Ocak Cuma tüm dijital platformlarda dinleyicinin beğenisine sundu.



Söz ve müziği Murat Güneş’e düzenlemesi Sevda Deniz Karali ve Efe Demiral’a ait. Kayıt, mix ve mastering’i Ada stüdyolarında yapılan şarkının video klibi İstanbul sokaklarında Tayfun Çetinkaya yönetmenliğinde çekildi.

Yalın hali ile dinleyeni etkileyen Nara'nın bu versiyonu için Sevda Deniz Karali şöyle dedi: "Nara" aslında kelimelere baktığınızda zekice benzetmelerle dolu, eğlenceli bir şarkı gibi, ama aslında aşkın o coşku patlamasından bahsediyor, ve aşkın olduğu her yerde benim kalbim hüzün de çekiyor. Zaten hüzün bence böyle usul usul, insana tüm duyguları sindire sindire yaşatan bir şey, dolayısıyla yavaşlamamak, belki her kelimede kalbe bir soluk aldırmamak mümkün değil.


BİYOGRAFİ

Sevda Deniz Karali, 19 Şubat 1992 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Küçüklüğünde dahi şarkı söylemeyi çok seven Karali, yabancı dil sevgisi ağır basınca Kartal Anadolu Lisesi'nin Almanca Dil sınıfıyla öğrenimini sürdürdü. 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölümü'nü tam burslu kazanan Karali, üniversite hayatı boyunca Fransızca, Yunanca ve İspanyolca dillerini de öğrendi. Bir yıl kadar özel piyano dersi alan Karali, ukulele ile eşlik ettiği şarkıları yüklediği Youtube kanalını da bu dönemde açarak müzik hayatına girmiş oldu.

Mezuniyetinin ardından Ayrıntı ve İthaki yayınevleri için kitap çevirisi yapmaya başlayan Karali, 2017 yılında Craft Oyunculuk Atölyesi'nde oyunculuk dersleri almaya başladı. Karali, 2 yıllık eğitimin ardından eğitimine son vererek BAM İstanbul adlı tiyatro ekibinde yönetmen, en yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Karali, kendi yazdığı şarkıların yanı sıra dijital bir edebiyat dergisi olan Haydi Dergi için de yazılar yazıyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page