top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

Sultangazi Sokaklarında Rengarenk Bayram Coşkusu

Sultangazi Belediyesi, Ramazan Bayramı coşkusunu sokaklara taşıdı.  Sevilen masal kahramanları ve rengarenk Vosvoslar, evlerinde kalan çocuklara bayram heyecanını yaşattı. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, çizgi kahramanlarının arasına katılarak ilçe sakinlerinin bayramını kutladı.

Ramazan Bayramı bu yıl, koronavirüs salgını nedeniyle her yıl olduğundan daha farklı kutlanıyor.Milyonlarca vatandaş, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayramı evlerinde karşıladı. 

Sultangazi Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde kalan çocukların bayram coşkusunu yaşaması için harekete geçti. Birbirinden renkli Vosvoslar'ın, Hacivat-Karagöz’ün, Sultan Dedem'in ve masal kahramanlarının bulunduğu kortejler, sokak sokak dolaşarak Sultangazililerin bayramını kutladı. Kalabalık ekip, ilçe sakinlerine bayram heyecanını yaşattı.

Sokak etkinliğine büyük küçük herkesin ilgisi yoğundu. Çocuklar, balkon ve camlara çıkarak, sokakları dolaşan ekiplere alkışlarla eşlik etti. 2 aydır sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dışarı çıkamayan çocuklar etkinlikle birlikte doyasıya eğlenme imkanı buldu.


Çizgi kahramanlarının arasına katılan Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun, Sultangazi sokaklarını dolaşarak vatandaşların bayramını kutladı. Bu günlerin geçeceğini belirten Başkan Dursun, “Koronavirus önlemleri nedeniyle bu bayramı evde geçiren çocuklarımızın bayram coşkusunu yaşaması için özel bir sokak etkinliği düzenledik. Onların mutluluğu bizim için her şeyden daha değerli. Hem çocuklarımız hem de aileleri etkinliğimize yoğun ilgi gösterdi. Çok yakında bu zor günleri geride bırakacağız ve bayramlarda yine eskisi gibi kalabalık sofralarda buluşacak, büyüklerimizi ziyaret edip el öpecek ve çocuklarımızı sevindirmek için elimizden geleni yapacağız. Şimdi evde kalarak koronavirüsü yenme zamanı. Tüm komşularımın Ramazan Bayramını kutluyor, sağlıkla nice bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page