Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Latif Doğan’ın, oğlu Seydi Vakkas
Doğan için açtığı “VAKKAS TANTUNİ”, 6 ay önce görkemli bir açılış
töreniyle Beylikdüzü / Beykent’te kapılarını açtı.
Hepimizin çok sevdiği abisi olan Latif Doğan’ı ve oğlu Vakkas Doğan’ı
“Vakkas Tantuni” de ziyaret ettik… Ve hemen sorduk;
-Yoğun sahne ve müzik hayatınız devam ederken ticaretle
uğraşmayı hiç ihmal etmediniz. Bu kez oğlunuz Vakkas bey için
kolları sıvadınız, peki neden Tantuni üzerine bir salon açmak
istediniz?
“1993-1999 yılları arasında hayatımın büyük bir bölümü yaz
dönemlerinde hep Mersinde geçti. İlk Mersin’e gittiğimde tantuniyi lavaş
ile yemeyi çok istiyordum ama o yıllarda paramız yetmiyordu, daha ucuz
olduğu için hep somun ekmek ile yiyordum. Yıllar sonra bir gün yine
Mersin’e bu defa iş için gitmiştim ve o sıralar kazandığım ortalama
bütçeden biraz daha fazla para kazanmıştım. O kadar içimde kalmıştı ki,
hemen tantuni dükkanına gittim ve 6 tane lavaşlı tantuni yedim. Bu
yaşadığım benim için bir özlemdi. Hep aklımdadır, hala içimdedir.
Yıllar sonra oğlum Vakkas ile bir işyeri açalım diye düşündük. Ne
yapalım, ne açalım diye konuşurken tantuni salonu açalım diye karar
verdik.
6 ay önce çok güzel bir açılış yaptık. Değerli sanatçı dostlarımız katıldı,
halkımız yine yanımızdaydı, açılış kurdelasını keserken Büyükçekmece
Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır bizi yalnız bırakmadı. Herkese
sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha iletmek isterim sizin vesilenizle… Şu
anda her şey yolunda ve keyifli gidiyor. Türkiyenin dört bir yanından
bayilik için, şubeler için teklifler geliyor. Fakat biz acele etmiyoruz.
Yemede eskiyiz, ama işimizde yeniyiz. Biraz daha kendimizi ilerletmek
istiyoruz.
Oğlum da mesleği çok sevdi. Sadece işletmecilik yapmıyor, mutfağa girip
etleri bile kendisi kesip hazırlıyor. Açıkcası Vakkas bu işi sever mi
sevmez mi diye düşünüyordum ama bir baktım ki inanılmaz sevdi, hatta
bu meslek onunla özleşti. O yüzden ayrı bir mutluluk yaşıyorum.”
-Genel olarak “Vakkas Tantuni”ye gelenlerden duyduğunuz
yorumlar nelerdir peki?
“Sahne ve konserlerim için özellikle şehir dışı ve yurt dışı seyahatlerim
çok oluyor biliyorsunuz. En güzel yorumları oralardaki sevenlerimden
alıyorum diyebilirim. Her gördüğüm kişi İstanbul’a geldiklerinde ilk
duraklarının Vakkas Tantuni olduğunu söylüyor. Burada yediklerini
içtiklerini hissettiklerini benimle paylaşıyorlar. Gurur duyuyorum.
İstanbul’da olduğum süre zarfında sıklıkla burada oluyorum ve gelen
dostlara eşlik ediyorum, yemek yerken duydukları mutlulukları,
memnuniyetlerini bizzat görebiliyorum.”
-Sizce Vakkas Tantuni’nin bu kısa sürede başarılı olmasındaki en
önemli etkenler nelerdir?
“Öncelikle etlerimize çok özen gösteriyoruz. Dana bifteğin sinirsiz olan
kısmını kullanıyoruz. Malzeme kalitemizden asla ödün vermiyoruz.
Damak tadı ve müşteri memnuniyeti bizim için ilk sırada.
Malzemelerimizin hepsi Mersin’den, Gaziantep ve çevresinden geliyor.
Ustalarımız zaten oradan geldiler ve alanlarında en iyi olan ustalarla
çalışıyoruz.”
-Buraya geldiklerinde, “Vakkas Tantuni”ye özel yiyebilecekleri bir
tat, özel bir yemek var mı?
“Evet buraya özel yoğurtlu tantunimiz var. Aslında her yerde var ama biz
biraz farklı yapıyoruz burada sırrını vermeyelim. İnanılmaz sevildi, çok
güzel tepkiler aldık. Normal tantuni yiyen bile mutlaka ortaya söylüyor o
derece ☺ Sadece yoğurtlu tantuni yemeye gelenler de çok fazla.”
-Bir süre sonra, şube açmaya karar verdiğinizde “Vakkas Tantuni”
için aklınızda olan semtler ya da şehirler var mı?
“İstanbul’da Beşiktaş taraflarında o civardaki semtlerde olabilir sürpriz
olsun. Ama en çok şube açmak istediğimiz yer Mersin. Bu gerçekten çok
önemli. Neden derseniz, tantuni Mersin’e aitse, “Vakkas Tantuni” de
Mersinde olmalı! Çünkü biz, ortak ekmek yediğimiz yerde yani Mersinde
olmak istiyoruz. Mersin benim için kıymetlidir, hem çok anım var hem çok
dostum var. Şubemiz orda kazansın kazanmasın hiç önemli değil,
“Vakkas Tantuni”, tantuninin anavatanında olsun bize yeter.
-Halk Latif Doğan’ı çok seviyor. Sırf sizi görmek için gelenler de
vardır, bazen tantuni 2.planda kalıyor mu?
“Saolsunlar, gelen dostlara ne kadar teşekkür etsem az. Biz burada para
kazanma derdinde değiliz, biz doğru bir iş yapmak derdindeyiz. Oğlumun
bir mesleği olsun, dostlarımızla paylaşacağımız bir işimiz olsun, az olsun
ama düzgün olsun istedik. Sevenlerim hem geliyorlar hem de tantuni
yiyorlar. Hem sohbet edebiliyoruz, yeni dostlar ediniyoruz. Şu an halkla
kazanıyoruz halkla paylaşıyoruz.”
-Vakkas Bey, biraz da sizin söylemek istediklerinizi alalım, artık
hayatınız “Vakkas Tantuni” oldu diyebiliriz galiba?
“Evet, babamın da söylediği gibi 6 ay önce çok güzel bir açılışla bu
sektöre merhaba dedik. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, hep daha iyisini
yapmak istiyoruz. Dükkanımızın tutulma aşamasından bugüne kadar her
şeyiyle birebir ben ilgilendim. İç mimarla çalışmadım. Dekorasyondan
tutun en ince detaya kadar tek tek ilgilendim. Açılıştan önce 7 hafta
inşaat sürecimiz oldu, gece geç saatlere kadar zevkle çalıştım. Şimdi ise
verdiğim emeklerin karşılığını görmeye başladım. Kapıdan giren herkes
buradan mutlu ayrıldığında çok seviniyorum.
Ayrıca yine babamın bahsettiği gibi inşallah ilerde Mersinde şube açmak
istiyoruz. Oradaki meslektaşlarımızla aramızda asla rekabet yok.
Hepimiz tantuni aşkıyla çalışıyoruz. İstanbul’da bu işi yapan kimse
Mersinde salon açmaya cesaret edemez, ama biz özellikle orda olmak
istiyoruz. Herşeyi oradaki ustalarımızdan ağabeylerimizden öğrendik, ve
öğrenmeye devam ediyoruz. Sistemimizi oturttuktan sonra da Avrupa ‘da
“Vakkas Tantuni” markasını duyurmak istiyorum.”
-Baba –oğul çalışkanlığınızla ve azminizle tüm dünyanın bu markayı
duyacağına eminiz.
“Çok teşekkür ederim. Sizin aracılığınız ile önce bana her zaman destek
olan anneme, babama, aileme, sonra tüm dostlarıma ve bizi yalnız
bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kapımız her zaman açık,
hepinizi “Vakkas Tantuni” ye bekliyoruz….
Adres: Beylikdüzü Pınartepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı Hilal
Konakları C 2 Blok No 34 AC D.11
Comments