• Arif Antlı

Tantuni VAKKAS TANTUNİ’de yenir!

Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Latif Doğan’ın, oğlu Seydi Vakkas

Doğan için açtığı “VAKKAS TANTUNİ”, 6 ay önce görkemli bir açılış

töreniyle Beylikdüzü / Beykent’te kapılarını açtı.

Hepimizin çok sevdiği abisi olan Latif Doğan’ı ve oğlu Vakkas Doğan’ı

“Vakkas Tantuni” de ziyaret ettik… Ve hemen sorduk;

-Yoğun sahne ve müzik hayatınız devam ederken ticaretle

uğraşmayı hiç ihmal etmediniz. Bu kez oğlunuz Vakkas bey için

kolları sıvadınız, peki neden Tantuni üzerine bir salon açmak

istediniz?

“1993-1999 yılları arasında hayatımın büyük bir bölümü yaz

dönemlerinde hep Mersinde geçti. İlk Mersin’e gittiğimde tantuniyi lavaş

ile yemeyi çok istiyordum ama o yıllarda paramız yetmiyordu, daha ucuz

olduğu için hep somun ekmek ile yiyordum. Yıllar sonra bir gün yine

Mersin’e bu defa iş için gitmiştim ve o sıralar kazandığım ortalama

bütçeden biraz daha fazla para kazanmıştım. O kadar içimde kalmıştı ki,

hemen tantuni dükkanına gittim ve 6 tane lavaşlı tantuni yedim. Bu

yaşadığım benim için bir özlemdi. Hep aklımdadır, hala içimdedir.

Yıllar sonra oğlum Vakkas ile bir işyeri açalım diye düşündük. Ne

yapalım, ne açalım diye konuşurken tantuni salonu açalım diye karar

verdik.

6 ay önce çok güzel bir açılış yaptık. Değerli sanatçı dostlarımız katıldı,

halkımız yine yanımızdaydı, açılış kurdelasını keserken Büyükçekmece

Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır bizi yalnız bırakmadı. Herkese

sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha iletmek isterim sizin vesilenizle…  Şu

anda her şey yolunda ve keyifli gidiyor. Türkiyenin dört bir yanından

bayilik için, şubeler için teklifler geliyor. Fakat biz acele etmiyoruz.

Yemede eskiyiz, ama işimizde yeniyiz. Biraz daha kendimizi ilerletmek

istiyoruz.


Oğlum da mesleği çok sevdi. Sadece işletmecilik yapmıyor, mutfağa girip

etleri bile kendisi kesip hazırlıyor. Açıkcası Vakkas bu işi sever mi

sevmez mi diye düşünüyordum ama bir baktım ki inanılmaz sevdi, hatta

bu meslek onunla özleşti. O yüzden ayrı bir mutluluk yaşıyorum.”

-Genel olarak “Vakkas Tantuni”ye gelenlerden duyduğunuz

yorumlar nelerdir peki?

“Sahne ve konserlerim için özellikle şehir dışı ve yurt dışı seyahatlerim

çok oluyor biliyorsunuz. En güzel yorumları oralardaki sevenlerimden

alıyorum diyebilirim. Her gördüğüm kişi İstanbul’a geldiklerinde ilk

duraklarının Vakkas Tantuni olduğunu söylüyor. Burada yediklerini

içtiklerini hissettiklerini benimle paylaşıyorlar. Gurur duyuyorum.

İstanbul’da olduğum süre zarfında sıklıkla burada oluyorum ve gelen

dostlara eşlik ediyorum, yemek yerken duydukları mutlulukları,

memnuniyetlerini bizzat görebiliyorum.”

-Sizce Vakkas Tantuni’nin bu kısa sürede başarılı olmasındaki en

önemli etkenler nelerdir?

“Öncelikle etlerimize çok özen gösteriyoruz. Dana bifteğin sinirsiz olan

kısmını kullanıyoruz. Malzeme kalitemizden asla ödün vermiyoruz.

Damak tadı ve müşteri memnuniyeti bizim için ilk sırada.

Malzemelerimizin hepsi Mersin’den, Gaziantep ve çevresinden geliyor.

Ustalarımız zaten oradan geldiler ve alanlarında en iyi olan ustalarla

çalışıyoruz.”

-Buraya geldiklerinde, “Vakkas Tantuni”ye özel yiyebilecekleri bir

tat, özel bir yemek var mı?

“Evet buraya özel yoğurtlu tantunimiz var. Aslında her yerde var ama biz

biraz farklı yapıyoruz burada sırrını vermeyelim. İnanılmaz sevildi, çok

güzel tepkiler aldık. Normal tantuni yiyen bile mutlaka ortaya söylüyor o

derece ☺ Sadece yoğurtlu tantuni yemeye gelenler de çok fazla.”

-Bir süre sonra, şube açmaya karar verdiğinizde “Vakkas Tantuni”

için aklınızda olan semtler ya da şehirler var mı?

“İstanbul’da Beşiktaş taraflarında o civardaki semtlerde olabilir sürpriz

olsun. Ama en çok şube açmak istediğimiz yer Mersin. Bu gerçekten çok

önemli. Neden derseniz, tantuni Mersin’e aitse, “Vakkas Tantuni” de


Mersinde olmalı! Çünkü biz, ortak ekmek yediğimiz yerde yani Mersinde

olmak istiyoruz. Mersin benim için kıymetlidir, hem çok anım var hem çok

dostum var. Şubemiz orda kazansın kazanmasın hiç önemli değil,

“Vakkas Tantuni”, tantuninin anavatanında olsun bize yeter.

-Halk Latif Doğan’ı çok seviyor. Sırf sizi görmek için gelenler de

vardır, bazen tantuni 2.planda kalıyor mu?

“Saolsunlar, gelen dostlara ne kadar teşekkür etsem az. Biz burada para

kazanma derdinde değiliz, biz doğru bir iş yapmak derdindeyiz. Oğlumun

bir mesleği olsun, dostlarımızla paylaşacağımız bir işimiz olsun, az olsun

ama düzgün olsun istedik. Sevenlerim hem geliyorlar hem de tantuni

yiyorlar. Hem sohbet edebiliyoruz, yeni dostlar ediniyoruz. Şu an halkla

kazanıyoruz halkla paylaşıyoruz.”

-Vakkas Bey, biraz da sizin söylemek istediklerinizi alalım, artık

hayatınız “Vakkas Tantuni” oldu diyebiliriz galiba?

“Evet, babamın da söylediği gibi 6 ay önce çok güzel bir açılışla bu

sektöre merhaba dedik. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz, hep daha iyisini

yapmak istiyoruz. Dükkanımızın tutulma aşamasından bugüne kadar her

şeyiyle birebir ben ilgilendim. İç mimarla çalışmadım. Dekorasyondan

tutun en ince detaya kadar tek tek ilgilendim. Açılıştan önce 7 hafta

inşaat sürecimiz oldu, gece geç saatlere kadar zevkle çalıştım. Şimdi ise

verdiğim emeklerin karşılığını görmeye başladım. Kapıdan giren herkes

buradan mutlu ayrıldığında çok seviniyorum.

Ayrıca yine babamın bahsettiği gibi inşallah ilerde Mersinde şube açmak

istiyoruz. Oradaki meslektaşlarımızla aramızda asla rekabet yok.

Hepimiz tantuni aşkıyla çalışıyoruz. İstanbul’da bu işi yapan kimse

Mersinde salon açmaya cesaret edemez, ama biz özellikle orda olmak

istiyoruz. Herşeyi oradaki ustalarımızdan ağabeylerimizden öğrendik, ve

öğrenmeye devam ediyoruz. Sistemimizi oturttuktan sonra da Avrupa ‘da

“Vakkas Tantuni” markasını duyurmak istiyorum.”

-Baba –oğul çalışkanlığınızla ve azminizle tüm dünyanın bu markayı

duyacağına eminiz.

“Çok teşekkür ederim. Sizin aracılığınız ile önce bana her zaman destek

olan anneme, babama, aileme, sonra tüm dostlarıma ve bizi yalnız

bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Kapımız her zaman açık,

hepinizi “Vakkas Tantuni” ye bekliyoruz….

Adres: Beylikdüzü Pınartepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı Hilal

Konakları C 2 Blok No 34 AC D.11

0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör