top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

Türkülerin sevilen sesi Nevzat Soydan “Değdi mi?” dedi…



Duruşu, tarzı ve beyefendi kişiliği ile gönüllerde taht kuran Nevzat Soydan, müzik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yeni yıla yepyeni bir çalışma ile, “Değdi mi?” diyerek adım atan Nevzat Soydan ile Ant Media okurları için keyifli bir söyleşi yaptık…

*Merhaba Nevzat bey nasılsınız? Yeni şarkınızın tanıtım sürecinde olduğunuzu biliyoruz, öncelikle emeklerinize sağlık. Şu sıralar neler yapıyorsunuz?

“Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz. Çok şükür bomba gibiyim☺ Evet bahsettiğiniz gibi yeni şarkının tanıtım sürecindeyiz ve epey yoğunluk var. 2019’a damgasını vuran “Değdi mi?” isimli çalışmam Nazo Ajans Müzik yapım etiketiyle YouTube kanalımızda ve tüm dijital platformlarda yerini aldı. Radyo ve Tv programlarına katılıyorum. Bir yandan sahne programlarım devam ediyor. Cumartesi akşamları Çağlayan Yeni Zerda’ da, Pazar akşamları ise Avcılar Çınar Türkü evinde sahne alıyorum. Bunların yanı sıra düğün sahnelerim devam ediyor. Tabi sevenlerim için sürekli çalışmaya devam ediyorum buradan sizin aracılığınız ile söylemek isterim ki, yeni bir türkü çalışmam daha bitmek üzere. Yine çok inanarak yaptığım bir çalışma, eminim ki en az “Değdi mi?” gibi dillere dolanacak.”

* Yeni yılda yeni şarkı, yeni klip… “Değdi mi?” çalışmanızın hikayesini dinleyebilir miyiz? Kimlerle çalıştınız?

“Evet yeni yıla yepyeni bir çalışma ile güzel başlamak istedim. “Değdi mi?” eseri sahnelerimde çok severek okuduğum bir eserdi. Bir yıldan beridir hep aklımdaydı okumak. Kısmet bugüneymiş. Eserin yönetmenliğini sevgili Ali Kemal Arapoğlu üstlendi. Sözleri Reşat Arslan’a ait, müziği ise; müzik sektörünün duayenlerinden olan benim can abim Kemal Arapoğlu ve Şerif Kayran’a ait. Klip yönetmenliğimi sevgili Erkan Nas üstlendi. Klip çekimimiz 2 gün sürdü. Bebek ve Karaköy Stüdyosunda çektik. Eserin stüdyo aşamasından klip setinin sonuna kadar her süreci çok keyifliydi benim için. Emeği geçen tüm dostlarıma bir kez daha teşekkür ederim.”

*Bu yoğunluğunuzdan kalan vaktinizde, yani sahne ve iş olmadığı zamanlarda neler yapıyor sunuz?

“İşim olmadığı zamanlarda genellikle kızım Alina ile vakit geçirmeyi çok seviyorum. Ayrıca kitap okumayı çok severim. Özellikle bu aralar tavsiye edeceğim bir kitap var ki; Dr. Şaban Kızıldağ’ın “Mazeret Yok” adlı kitabını mutlaka okumalısınız. Hayran kaldım diyebilirim. Bunların dışında sinemaya zaman ayırıyorum. Son zamanlarda izlediğim ve etkisinde kaldığım film ise tabi ki “Müslüm” filmiydi. Bu vesileyle de Müslüm babayı rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

*Dünyalar tatlısı bir kız babası oldunuz. Baba olmak nasıl bir duygu? Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

“Baba olmak gerçekten muhteşem bir duygu. Baba olduktan sonra odak noktanız çocuğunuz oluyormuş meğer. Hayata bakış açım değişti. Bütün bu değişimler işime de çok yansıdı. Artık türküleri daha bir içten, daha bir başka söylüyorum ☺ Özellikle sanatçı arkadaşlarıma tavsiyem; evlensinler ve çocuk sahibi olsunlar. Harika bir duygu…”

*Bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederiz. Ant Media okurlarına neler söylemek istersiniz?

“Bu güzel röportaj için Ant Media ailesine, Arif Antlı kardeşime ve benim biricik bacım Ceylan Kartalsuna‘ya sonsuz teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Yıllardır sektörümüz için, bizim için çok değerlisiniz. Ant Media çalışanlarına, okurlarına, dinleyenlerime, sevenlerime, vakit ayırıp okuyan herkese en içten saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum. Nice sayılarda görüşmek üzere…”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page