top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

TÜRKÜLERİN YENİ SESİ ; ŞAFAK İYİDOĞAN…



Küçük yaştan beri müzikle iç içe olan Şafak İyidoğan, uzun süren stüdyo çalışmaları sonrasında hayali olan “Beni mi Buldun” adlı albümüyle müzik hayatına merhaba dedi…

Şerif Kayran Prodüksiyon’un hazırladığı 7 eserden oluşan türkü albümünün ilk klibi “Mübarek olsun” adlı esere çekildi. Güzel sanatçı bu albümde idolü olarak gördüğü, Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Özcan Türe ile düet yaptığı “Beni mi buldun” adlı eserle kısa sürede türkü severlerden tam not aldı.

Sahne ve konser organizasyonlarına ara vermeden devam eden ve Van’da yaşayan başarılı sanatçı İyidoğan, bugünlerde albümünü tanıtmanın heyecanını yaşıyor. Basın Danışmanlığını Ceylan Kartalsuna’nın üstlendiği, Ati Müzik etiketiyle dağıtımı yapılan “Beni mi Buldun” adlı albümü tüm dijital platformlardan dinleyebilirsiniz.

Şafak İyidoğan’a Ant Media okurları için birkaç soru sorduk…

*Merhaba Şafak hanım nasılsınız? Yeni albümünüz hayırlı olsun. Şafak İyidoğan kimdir biraz tanıyabilir miyiz sizi?

-“ Merhabalar.. Çok teşekkür ederim sizi gördüm daha iyi oldum ☺ 1988 Van doğumluyum. Aslen İstanbulluyum. Küçük yaştan beri müziğe aşığım diyebilirim. Konservatuar ses eğitimi bölümünü kazanmıştım, fakat bazı özel sebeplerden dolayı okumak kısmet olmadı. Ama bu beni asla yıldırmadı. Müziği hiçbir zaman bırakmadım. Kendi çapımda ufak tefek de olsa müzik adına hep bir şeyler yapmaya çalıştım. Müzik cemiyetlerinde solist olarak görev aldım. Müzik topluluklarında, korolarda görev aldım. Türkiye genelinde düzenlenen bir Halk Müziği yarışmasında 1.lik ödülü aldım. Bazı nezih mekanlarda sahne aldım, ve hala almaya devam ediyorum.”

*Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz ? Bu albümde kimlerle çalıştınız?

-“Albüm yapmak benim en büyük hayalimdi. Daha geniş bir kitleye hitap etmek, sesimi, türkülerimi herkese duyurmak en çok istediğim şeydi. Çok şükür bugün bu hayalim gerçek oldu. “Beni mi Buldun?” albümünü çıkardım.

Çok değerli hocalarla, ustalarla çalıştım. Müzik yönetmenim sevgili Yaşar Başözdeş, albümde en büyük destekçim oldu. Recep Soysal, Kemal Alaçayır, Müslüm Eke, Kenan İlgen, Hakan Yelbiz, Mustafa İpekçioğlu, Genco Arı, Şerif Kayran, İlter Kurcala, Uğur Varol, Eyüp Hamiş gibi alanında en iyi olan müzisyenlerle çalıştım. Hepsinin emeklerine, yüreklerine sağlık. En büyük teşekkürlerimden biri ise, albüme adını veren türkümde yani “Beni mi Buldun?” çalışmamızda bana yüreğiyle düetiyle eşlik eden Özcan Türe’ye olacak.Kendisi benim idolümdür. Sanatını, müziğini, kişiliğini çok severim. Ricamızı kırmadı ve benim hayalimi gerçekleştirmeme sebep oldu. Özcan beye minnettarım. Albümün ilk klibini ise “Mübarek olsun” adlı eserime çektik. Çok keyifli bir set ortamı yaşadım. A’dan Z’ye emek veren, yanımda olan herkese tekrar teşekkür ederim”

*Müzik piyasasının durumu malum, albümler pek satmıyor ve her şey dijitale döndü. Sizin bu albümden beklentiniz nedir?

-“Evet müzik camiası son yıllarda zor zamanlar geçiriyor, albümler satmıyor. Ama ben bir türkü sever olarak hep umutluyum. Her şey dijitale ve sosyal medyaya döndü. Fakat hala CD alıp arabasında dinleyen, türkülerin kıymetini bilen bir kitle var. Satış oranı az da olsa önemli değil, dijitalden indirsinler, müzik platformlarından dinlesinler. Yeter ki sesim, eserlerim yüreklere dokunabilsin. Radyolarda şarkılarımı duyunca çok mutlu oluyorum. Sevenlerim yollarda giderken, ya da evlerinde halay çekerken paylaşımlar yaptığında çok seviniyorum. Aslında bütün bunlar zaten beklentimdi, istediğimdi. Bir bir gerçek oluyor, inşallah daha iyi olur. Yeni albümler yaparak, sevenlerimle yeni türkülerde buluşmak istiyorum.”

*Şafak hanım, Ant Media okurlarına neler söylemek istersiniz?

-“Bu sayısında bana da yer ayıran Ant Media ailesine çok teşekkür ederim. Değerli Basın Danışmanım, dostum Ceylan Kartalsuna ve Ant Media İmtiyaz sahibi Arif Antlı önderliğinde tüm ekibe sevgilerimi sunuyorum. Vakit ayırıp okuyan tüm okurlara, aileme, dostlarıma, sevenlerime ve dinleyenlerime buradan sizin aracılığınız ile hem teşekkür ediyorum hem de saygılarımı sunuyorum.”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page