top of page
  • Yazarın fotoğrafıArif Antlı

SONGÜL GÜNEY İLE GÜZELLİĞE DAİR.

Lazer epilasyon nedir?




Lazer epilasyon diğer epilasyon çeşitlerinden farklı olarak kalıcı ve sağlıklı olduğu için tercih sebebidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon, klasik yöntemlere kıyasla acısızdır. Doğru cihazlarla ve uzmanlar tarafından yapıldığında son derece etkili ve zararsızdır. Uzmanlar tarafından uygulanacak bölge, cilt tipi ve rengi, kıl yapısı incelenerek ne tür bir cihaz kullanılacağı seçilir ve kişiye yaklaşık olarak tüylerden kaç seansta kurtulacağının bilgisi verilir. Lazer epilasyonda temel amaç, tüyü değil, kıl kökünü yok etmektir. Lazer ışınlarının kıl köküne uygulanmasıyla tüyün gelişimini sağlayan kök hücrenin fonksiyonu kasıtlı olarak bozulur. Böylece tüyün tekrar cilt yüzeyinde belirmesi engellenir.


Lazer epilasyonun kullanımda olan dört farklı türü bulunur. Dalga boyu farklı olan bu lazer epilasyon cihazlarının etkinliği, kişinin cilt, kıl tipine ve rengine göre değişiklik gösterir. Cihazın dalga boyu deriye nüfuz etme kapasitesini belirler. Dalga boyu kısaldıkça kıl kökü tarafından tutulması artar. Yüksek dalga boyunda hissedilen acı fazladır ancak cihazlar arasında bulunan farklılıklar ve ayarlar ile bunlar değişkenlik gösterebilir.


Lazer epilasyonun uygulanması sırasında bölgede bulunan kıllar farklı uzunluklarda olduğundan lazerin etkinliği de farklıdır. Tek uygulamada bölgedeki tüm kılları bir seansta yok etmek bu sebepten mümkün değildir. Vücut yapısı, hormonal denge ve cilt tipi farklılıkları da uygulama süreleri üzerinde etkilidir. Seans süreleri de uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre değişiklik gösterir . Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page